Perşembe, Kasım 15, 2012

İMZA : 114 KADIN


"Siz babanıza mektup yazın, biz mektupları kitaba dönüştürelim, gelirini de bir çocuk daha okusun diye YEKÜV'e bağışlayalım" diyen ve böyle bir  projeye yüreğini koyan üç cesur kadının peşine takılıp kağıdı kalemi elimize aldık ve babalarımıza birer mektup hazırladık.
Mektuplar yığını kitaba dönüştü ve 15.11.2012 tarihinden itibaren de tüm kitabevlerinde satışa hazır duruma geldi.

Kimimizin babası kitabı eline alacak, okuyacak ve belki de kızının söylemek istediği ama söyleyemediği satırlarda babalığını sorgulayacak, mutlu olacak, ağlayacak ve belki de kahkahalarla gülecek.
Bunu şimdilik bilmiyoruz, kitabı elimize aldığımızda, tek tek mektupları okuduğumuzda tüm okuyucular olarak bizlerde belki ağlayacak, gülecek, hüzünleneceğiz.

Kimimizin babası adına yazılan mektupları okuma mutluluğuna erişemeyecek ama eminim ebedi istirahatgah'ında huzur bulacaktır.

Babama çoook çok özlem duyduğum bir babalar gününde, onunla konuşmak ihtiyacı hissetmiş ve ona anlatmak istediklerimi yazarak onu anmak, içimi yakanları duymayacağını bile bile paylaşmak adına bir mektup hazırlamıştım.

Karşıma çıkan bu projeyle mektubumu kitap sayfalarına taşınmasına sebep olan, projeye yüreğini, değerli zamanlarını koyan Banu Özkan Tozluyurt, Selgin GB ve Esra Aylin Akalın'a sonsuz teşekkürler...



KIZLARINDAN BABALARINA  MEKTUP VAR!
Babalar ve kızları arasındaki o çok özel, kızların tüm yaşamlarındaki en önemli düğümlerden biri olan ilişkiyi, kızları babalarına mektup yazarak anlattılar.

Bir zamanlar babalarının küçük kızları olan üç kadın ‘Hadi’ dedi ve çeşitli yaşlardan, farklı kesimlerden, ayrı görüşlerden, içlerinde tanınmış isimlerin ya da tanınmış babaların kızlarının da olduğu yüzden fazla kadın kağıdı kalemi eline alıp yaşamlarındaki ilk erkeğe, babalarına yazdıkları bir sayfa mektupla onların kendileri için ne kadar önemli olduğunu tüm yalınlığıyla ortaya koydular. Kimi ‘babam keşke hayatta olsaydı,’ diye iç geçirirken kimi ‘zamanında keşke yan yana dururken daha fazla anlatıp birbirimizi dinleyebilseydik,’ diyordu.  Bu hayata hazırlanırken babası kimine güçlü bir dayanak olmuştu, kimisi içinse babası hatırlanması bile  sonsuz acılar veren, en ufak tereddüt duymaksızın küçük kızını terk edip gitmiş bir adamdı.

Bir bakıma hepsi için tek bir gerçek vardı: içlerindeki küçük kız çocuğu salıncakla gökyüzüne doğru yükselip saçları rüzgarla savrulurken arkasında durup onu sallayan adamın güçlü kollarının öne doğru her gidişte kendisini daha yükseğe çıkaracağından emin olmak, salıncaktan inerken bir yeri incinmesin diye elini tuttuğunda onun avucunun sıcaklığını hissetmek istiyorlardı.

Geliri 21.Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV) kanalıyla, çocukların eğitimi için bağışlanacak olan bu kitap, belki de daha önce ortaya konmamış “nasıl bir kız babası" olunacağının bir kılavuzu niteliğinde.


Arka kapaktan:

Farklı sosyokültürel yapılardan, yaşları 8 ile 75 arasında değişen, babalarının hiç büyümeyen kızları, babalarına tüm söylemek istediklerini birer mektupla anlattılar. Ve sonunda tüm kız babalarına nasıl olmaları ya da olmamaları gerektiğini anlatan bir kılavuz oluşturdular. Bu 100’ü aşkın mektubun arasında yakından tanıdığınız bazı babaları bir de kızlarının gözünden okuyacaksınız…
Kolektif mektuplardan oluşan kitaplar serisinin ilki niteliğindeki “İmza: Kızın”ı okurken burnunuzun direğinin sızlamasına, yüreğinizin cız etmesine, dalıp gitmeye ve çoğu zaman gözyaşlarınızın akmasına hazırlıklı olun…
Banu Özkan Tozluyurt,Selgin GB,Esra Aylin Akalın


http://www.yekuv.org/


Not:
1-Ayrıca bu kitapta ünlü babaların ünlü kızlarının mektuplarını da bulacaksınız.
2-Babanıza henüz mektup yazamadığınız için geç kalmış değilsiniz. http://imzakizin.com/ adresine uğradığınızda mektuplarınız yerini bulacak



9 yorum:

Hanife Mert dedi ki...

Çok güzel bir organizayson olmuş emeği geçenleri kutlamak isterim. Bir taşla iki kuş diye buna denir. Hem eğitime katkı, hem de olması gereken ile gerçekte var olan baba profilini de tespit etme fırsatı olmuş. Emeğinize sağlık..Sevgilerimle.

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Kitabımı heyecanla bekliyorum Nur'um :)

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Yrencim,
çok teşekkür ederim canım. Sende babana bir mektup yazmak istersen
imza:kızın adı altında bir blog açıldı, duygularını dile getirmeni çok isterim.
http://imzakizin.com/

Canım Özlemim,
bende canım bende:))

Yürekten sevgiler...

Asuman Yelen dedi ki...

Blog aleminde seninle tanışmamız rahmetli babalarımızla ilgili yazdıklarımızın bizi yakınlaştırmasıyla olmuştu yanlış hatırlamıyorsam.
Aynı kitapta aynı konuda yine bir araya geldik.
Başka ve güzel birlikteliklere Nur' cum. SEvgilerimle...

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Canım arkadaşım,
Evet canım babamız bizi tanıştırdı ve bir kitapta onlar ve biz tekrardan olacağız.
Seni özledim:)

beenmaya dedi ki...

çok ama çok güzel bir proje bu emeği geçen herkese çok teşekkürler :))

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Mayam,
canım benim, evet çok güzel bir proje ve böyle bir projede yer aldığım için bende çok mutluyum:)

Selgin GB dedi ki...

İyi ki bizimleydiniz, desteklediniz ve desteklemeye devam ediyorsunuz. Umarım daha çok güzel işler yapacağız.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Selgin,
Teşekkür ederim elimden ne gelirse yanınızdayım.
Sevgiler...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...