Pazartesi, Nisan 06, 2009

BEN KİMİM !

Sevgili Haccecan " kendimi tanıtmam" adı altında mim demişti bana.
(17 Mart) ve bu gün!
Geç olmasından dolayı Haccecan'ımdan özür dilerim.
Önce, bir insan kendini nasıl tanıtır düşündüm. Bu bir iş CV'si olmamalıydı tabiki.
Sonra "ne yazabilirim" dedim.
Kendimi yazarken tarafsız olma imkanım var mı?
Kendime gerçek gelenler, karşıdan da gerçek görülüyormudur? Bu yaşa kadar ben kendimi nasıl tanımlamıştım ki!
Ve bir kopya çekmeye karar verdim...


""İlke: Düzen, Olumlu uygulama: Başarı, Olumsuz uygulama: Fırsatçılık

Özellikleri: Sorumluluk sahibi, pratik, disiplinli, organize, görev duygusu gelişmiş, sistematik, olgun, güvenilir, çalışkan, üretgen, gerçekçi, yönetici, planlayan, sabırlı, düzenli, metodik, verimli, dikkatli, kontrollü, tutumlu, mücadeleci, başarılı, hırslı, tutucu, katı, materyalistik, cimri, karamsar, korkak, katı, duygusuz, soğuk, melankolik, hesaplı.
Oğlak toprak elementi ve öncü nitelik taşıyan bir burçtur, yöneticisi ise Satürn'dür. Disiplin gezegeni Satürn kısıtlayıcıdır ve sorumluluklar verir. Oğlak insanının hayatta bir amacı vardır, ayaklarını yere sağlam basar ve ne yöne gittiğini iyi bilir. Amaçlarını planlı bir şekilde uygulamaya başlar, düşünerek hareket eder ve asla acele etmez. Azimli, inatçı, sabırlı Oğlak simgesi olan dağ keçisi gibi dağın zirvesine tırmanır. Hiçbir burç, hedefine ulaşmakta bu kadar kararlı değildir. Öncü niteliğinin yanında sabır, inat ve diğer özellikleri birleşince bu tip eninde sonunda en tepeye çıkar.
Oğlak burcu insanı çok hırslıdır. Olayları başlattığı an sonuçları zaten kafasının içinde hazırdır. Hangi işi, mesleği ya da konuyu seçerse seçsin, daha başladığı anda yönetimi eline almayı düşünmektedir.Oğlak en çalışkan burçlardan biridir. Yöneticisi Satürn ona nefes aldırmadan yapması gereken işleri ve sorumlulukları hatırlatır. İyi plan yapmasını, ayrıntılara dikkat etmesini, genç yaşta olgunlaşmasını sağlar. Hayatı fazla ciddiye alır ve bu ciddiyet onu çocukken bile olduğundan daha büyük gösterir. Kendinden büyük kimselerin dostluğunu tercih eder ve genç kuşaklarla pek anlaşamaz.
Oğlak insanı yaşlandıkça kendini bulur ve daha çekici olur. Başka etki almadıysa, fiziksel olarak çok sağlam sayılır. Genellikle yalnızdır, enerjisinin büyük bölümünü işine harcadığından manevi bazı şeyleri yaşayamaz. Yengeç gibi karamsardır. Herkese güvenmez, sadece kendisine güvenir. Zıt burcu Yengeç'in yuvasında aradığı güveni, Oğlak meslek ve statüyle bulmak ister. Çok zor dost olur ama dost olduğu kimseye ömür boyu güvenir.Geçmişe, geleneklerine bağlı ve tutucudur. Ailesine karşı sorumluluk duyduğu için aile bağları kuvvetlidir. İlk bakışta soğuk görünen Oğlak, üstün bir eş ister. Böyle birini bulunca da onun maddi manevi her istediğini vermeye çalışır ve ona hayat boyu bağlı kalır. Nefesinizi kesecek ateşli bir sevgili değildir belki ama sadık ve güvenilirdir.

Oğlak burcu işi sayesinde saygın olmak ister ve statüye çok önem verir. İyi bir semtte iyi bir ev, iyi bir araba ve seçkin klüplere üye olmak ister. Para konularında dikkatli, tutumlu hatta cimridir. Fazla maddeci görünebilir ama onu asıl motive eden şey para kazanmaktan çok toplum içinde saygın olmaktır. Yükselmesine engel olacak her şeyi bir kenara atabilir ve harekete geçtikten sonra bir adım bile gerilemez.
Oğlak insanı genellikle arzu ettiği serveti elde eder.Güvenli ve düzenli gelir getiren işleri sever. İşine Başak burcu kadar düşkündür. İmzasını attığı her işi en iyi şekilde yapmak ister. Çabuk zengin olma yollarına sapmaz, düzenli ve planlı hareket eder. Lider olabileceği işlerde çalışmak, isim yapmak ve tanınmak ister.
Oğlak burcu hiyerarşik düzenin olmadığı yerlerde karmaşa olacağının bilincindedir. Emir-komuta zincirini iyi anlar ve hiyerarşiye saygı gösterir.Bu yüzden de devlet içinde, büyük kuruluş ya da şirketlerde yönetici ve yetki sahibi bir kişi olur.""

Ben bir Oğlak burcuyum ve Oğlak burcunun %80 özelliklerini taşımaktayım...
Karar beni tanımak isteyenlerin...

16 yorum:

Haccecan dedi ki...

Sobeye geç cevap verdiğiniz için özür dilemenize hiç gerek yok Nur ablacığım. Sobe işi rızaya dayanıyor. Cevaplamanıza çok mutlu oldum ama cevaplamasaydınızda neden cevaplamadınız diye gücenmezdim..
Oğlak burcusunuz demek ... Azimlerine, kişiliklerine hayran olduğum bir burç... Yazılarınızdan da bu anlaşılıyordu zaten...
Ortak noktalarımızda yok değil...
Sobeye cevap vererek beni onurlandırdınız.. Teşekkür ederim.. Sevgiler..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

BENİMDE HAYATIMDAKİ EN YAKINLAR (ARKADAŞLARIM YANİ ) ÇOĞU OĞLAK !!
ASLAN VE BAŞAKLAR. YAN, HEEPP ! MÜKEMMELLİYETÇİ TİTİZ VE BASKIN BURÇLAR :)))))
BAK SENDE ÖYLE..
İYİKİ HAYATIMDASINIZ....
İYİKİ VARSIN SEVGİLİ NURCUĞUM..
SEVGİLER YOLLUYORUM BAHAR KOKULU.

Gülen Tezer dedi ki...

Yaşam Guru'm;
Sen kimsin biliyor musun?
Bencillik kısmı:
Buradaki ilk dostum,
en kötü günümde bir an olsun beni hiç bırakmayan, burada olamadığı süreler içinde beni düşünen ve bunu çok hissettiren, YANINDA OLMAYI ÇOK İSTEDİĞİM,
Genel:
yaşama dair söyleyecek çok sözü olacak kadar bilge, öğrendiklerini yaşamına olgunca serpiştirmeyi iyi bilen, deneyimlerini kırmadan, üzmeden iyi bir dille anlatmayı iyi bilen, elindekilerin değerin farkında, özlemlerinden hiç kopmayan, becerikli, güzel düşünüp güzel yazan, aile annesi, ailenin her şeyi (liste uzar gider)
bir kişisin ve ben seni çok seviyorum..

MAVİ UMUT dedi ki...

Çok güzel olmuş mim.:) Bende Oğlak burcundanım ve bende %80-90 sahibim özelliklerine.:) Ve bu yüzden herşey rağmen devam diyorum bende.:)

firezya dedi ki...

Bende çok beyendim mimi:))şahane olmuş...ayy canım kumpir çekti şöyle bolkornişon turşulu olcak hıım hava açsada yazın keyfini çıkarsak..Benkimim çok güzel bimim olmuş kanımca çok beyendim..demek oğlak burcusun inatçı ooo bende öyleyim o duyguyu iyibilirim Laz inadı idolümsün janem

Unknown dedi ki...

öncelikle yorumlarla verdiğiniz desteğe içten teşekkürler..
hem sınavlarda hemde günlük yaşantımda pozitif sonuçlar verdi bu güzel yorumlar..
bende burcumun özelliklerini benzer oranda taşıyorum..tanımak isteyenler için hoş bir yonlendirme..çok sevdim:))

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Seni tanıdığım için mutluyum Nur'cuğum :))

Sana ödülüm var canım.Bloguma uğrayıp alır mısın?

Sevgiler...

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Haccecan'ım,
Ben çok teşekkür ederim canım.
Ortak noktalara gelince, iyi ki varsın.

Nunu'm
Canım benim ve seni çok özledim. Tadı damağımda kaldı desem yeridir.

Çılgın Gülen'im
Sana ne yazayım ki! seni çok seviyorum desem yeter mi?

Burçdaşım Ufuk çizgisi,
Demek sende %80 %90 lara varan özelliği taşıyorsun. Zaten benim geri kalan %20'lik kısmı beyenmediğim yerlerdi, onun için kenara ayırdım biraz:)

Hoşgeldin Janem,
Beğendiğine sevindim. Eh biraz da gülelim dimi. Ama ben inatçı ve laz değilim ne yazık ki.

Sevgili Gönülden,
Çok teşekkür ederim, sınavlarının güzel geçmesine sevindi. En son yorumum çıkmamış gönderemedi isem başarıların için tebriklerimi buradan iletim.

Zerrin'cim,
Bende seni tanıdığım için mutluyum.
Ve buradan da ödül için bir daha teşekkür ederim.

Hepinize çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle...

Belgin dedi ki...

Nur ablacim, bu mim banada gelmis, bende Oglak burcundanim ve anlattiklarini kopyalayip, mime böylemi karsilik versem diye düsünmedim degil:))
Kizmassin degil mi birazcik hirsizlik yapsam:))
Bizleri ne güzel anlatmissin. Zor dost oluruz ama oluncada ömür boyu birakmayiz dostumuzu, sartlar ne olursa olsun, sevdikmi tam severiz.
Seni cok seviyorum:))

NzlGl dedi ki...

Burçlarla kendini tanıtma fikri çok orjinal geldi.
İster oğlak ister başka bir burç kısa zaman öncede olsa sayfanıza gelmekten mutluluk duyuyorum.
sevgiler

NuR dedi ki...

Sevgili Nur, burçlarla fazlaca bir ilgim yok, ancak bazı burçların genel özelliklerini bilirim. Ben o güzel yazılarından, seni hassas, duyarlı ve duygulu bir hanımefendi olarak tanıyorum zaten.
Sevgiyle kal

Unknown dedi ki...

Sevgili can dostum nur;
Sen oğlaksın ben balık. senin de kuyruğunun balık kuyruğu olduğunu söylerler.15 yıldır bir oğlak insanıyla beraber bu hayat yolunda yolculuk yapmaktayım.Sufi; yani benim yol kardeşim o, Hayatta ana baba ve çocuklardan başka zaman zaman onlardan bile daha özverili ve canından çok benim canımı ve sağlığımı düşünen biri.Onun için oğlaklara güvencim bende olmayan bazı özelliklerinden midir bilmem sana da kendi sayfamda demiştim ki "yakın olsaydın seninle en can dost olurduk "diye yazmıştım.Çünkü sizler aklı bizler duyguyu temsil ediyoruz ve birbirimizin tamamlayıcısı oluyoruz çoğu kez.Ne kadar dürüst yalansız riyasız dalavereden uzak kıvırmayan dobrasınız. Bence de burçlar içinde bu saydıklarım konusunda sizin bir emsaliniz daha yok bence.Ben sizin o sert ve uzak duran dış görünüşünüzün altında nasıl bir yürek taşıdığınızı çok iyi bilenlerdenim.Canım sizleri çok seviyorum gerçek dostlarım benim.İyi ki varsınız...

Berrin dedi ki...

siz, olgun, kültürlü, anaç, saygıdeğer..
siz, sizi seviyorum ilk günden itibaren :)

Primarima dedi ki...

Oğlaklarla çok rahat anlaşırım:)

MAVİANNE dedi ki...

selam
bloğuma gelip yorum bıraktığın için teşekkürler
ahmet ümit okumayı severim
bab-ı esrarı okumamıştım
okuyayım
teşekkürler

oğlak burcu bir oğlum var öğrendiklerim iyi oldu :))

sevgielr

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Oğlak Burcu Belgin'im,
Ne demek kızmak ama cevap için geç kaldım sanırım.
Bütün bloğu kopyalasan yine kızamam ki sana.
Bende seni seviyorum.

Sevgili Naıgı,
Çok teşekkür ederim, bende seni tanımaktan çok mutluluk duydum.

Sevgili Sennur'cum
Bu kadar ince bir yoruma nasıl teşekkür edilir ki!
Bende seni aynen böyle tanıyorum.

Can dost,
Ne mutlu sana böyle bir dostun olduğu için, bense hayatımı böyle bir dost aramakla geçirdim. Yakın olsaydık çok iyi dost olacağımıza bende eminim, onun için sana can dost dedim ya. Benim için düşündüklerine mutlu ve mahçup oldum.

Berrin'cim,
Canım benim, bende seni çok seviyorum. 1.5 yıl önce ilk blog dostlarımdandın, uzaklardaki manevi kızımdın benim.

Ebru'cum,
O tatlı halinle o kadar anlayışlısın ki zaten.

Hoş geldin Mavianne,
Teşekkür ederim. Dolaşırken yolum düştü size, bir kitap alışı yaptım, borçlu kalmamak için bir kitap verişi yapmak istedim.

Hepiniz sevgiyle kalınız...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...