Pazartesi, Eylül 07, 2009

GEÇECEK GEÇMESİNE DE!


31 Ağustos günü itibariyle fizik tedavisine başladım...



Kemik erimesi dolayısiyle belimin rahatsızlığı artması sonucu buna katlanmalıydım. Üç yıl önce belim için yine fizik tedavisi verilmişti ki o zaman kemik erimesi gibi bir şikayetim de yoktu. Kıştı ve soğuk sakıncasından yatarak tedavi görecektim. Atlattım daha doğrusu kaçtım. On gün hastahanede yatmak hiç işime gelmemişti...

Geçtiğimiz kışı bel ve sırt ağrısıyla zor geçirmiş, iğne ve ilaçtan da bıkmıştım. Nisan ayında iğnelerin bitmesiyle öngörülen fizik tedavisi için 1 Haziran'a gün verilmişti. Bu sefer tamam dedim, nasılsa yaz ve ayakta tedavi...

Sonra hiç düşünülmeyen ve Haziran ayına denk gelen taşınma meselemiz çıkınca, sıcakların başlamasiyle ağrılarım da azalınca yine kaçma yollarına girip "boooşver!" diyordum ki; yavruların hışmına uğradım. Bu sefer kaçış yoktu...

Hastahaneye gidip mazeretimi bildirip "olmaz inşallah" düşüncemle ileri bir tarihe gün istedim.
Ve "Böyle birşey yapamıyoruz ama bir sefere mahsus yapalım" dediklerinde, artık kaçacak bir yer olmadığından mecburen kabul ettim. Ramazana denk gelen bir tarih olmasından dolayı boşluk vardı. "Yok ramazan daha sonra bir tarih" desem ya olur ya olmaz önemli değildi de, ama eve nasıl dönecektim? Evdekilerin korkusu ağır bastı ve kabul ettim...

Olur ya "Belki de rahat ederim, ağrılarım azalır, kış geliyor, gelirken ağrıyıda beraberinde getiriyor, bir faydası olmasa doktorlar ön görürmüydü?" falan, filan düşüncesiyle başladım işte...

İlk iki gün geçti, eh bir sorun yok. Fizyoterapist'in, her gün gittiğimde "Bugün nasılsınız Nur Hn." demesine karşılık, kibarlıktan soruyor diye "Teşekkür ederim iyiyim." cevabıma üçüncü gün gülümseyerek "Biz iyi olmanızı beklemiyoruz ama" demesine şaşırarak boş gözlerle yüzüne bakakaldım.
"Yani ağrılarınız varmı? bu hafta ağrılarınız olması normal onun için soruyorum." dedi.
"Ağrılarım var ve hatta sırtıma doğru yayıldı, ama ben bunu hiç tedaviye yormamıştım." dedim.
Sonraki gün enseme, sonraki gün kollarıma doğru yayılmaya başladığında ağrı çeksemde "Dayanıklıyım, bana bu ağrı ne yapar, ben ne ağrılar çektim." Dedim de!!!

Tatil iki gün burnumdan geldi. Bir diş ağrısı, bir böbrek sancısı gibi evin içinde acılı ağrıdan dört döneceğimi hiç düşünmemiştim. Ağrı dindiricilerin hiç olduğu iki gün, sanki ciğerlerim şişti, kalbim sıkıştığı yerde atmakta zorlandı. Ne belim bükülüyor, ne ayağım yürüyor.

Ayak parmağımdan enseme kadar ağrılı bir beden. Allahtan bu ağrı aklıma sataşmadı...

Bir hafta daha var, yapılacak bir şey yok, devam AMA!!!
Bir daha FİZİK mi? yok yok yok Hayat bilgisini tercih ederim...




20 yorum:

icimdeki yolculuk dedi ki...

çok çok geçmiş olsun.ama faydası vardır bırakmayın bence

Asuman Yelen dedi ki...

Çok üzüldüm Nur'cum. Galiba bu tip tedavilerde hep böyle oluyor. İyileşmeden önce ağrılar artıyor. Benim ayak bileğime de ilk iğne vurulduğunda (hatta ilaç girerken) canım çok yanıyor muayenehaneden arabaya kadar kollarda gidiyordum.
Doktor öngördüğüne göre normal tabii ama bu ağrıları azaltmıyor.İnşallah en kısa zamanda geçer, eskisinden de daha ağrısız olarak devam edersin yaşamına.
Lütfen her şeyi bir yana bırakıp istirahat etmeye bak.
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Sanırım sağlık ihmali en sık yaptığımız hatalardan.İlginç tarafı bi çoğumuz bunun geri dönüşünün bdelini bile bile yapıyoruz.aylık vurdurmam gereken bir iğne var neredeyse 4 aydır ihmal ettim.
oruç,uykusuzluk derken beni dibe vurmaya başladı öyle akıl ettim.
Aman dikkat!sağlık ihmale gelmiyor.
Acil şifalar diliyorum.sevgilerimi bırakıyorum size.

sünter dedi ki...

Sevgili nur hanim,
size acil sifalar diliyorum.
Umarim gercekten bir daha fizik tedavisine ihtiyac duymazsiniz.Su aralar benim annemde kolundaki dayanilmaz agrilara ragmen doktora gitmemek icin elinden geleni yapiyor.Sanirim benimde ona sizin cocuklariniz gibi bir baski uygulamam gerekiyor.Anliyorum aslinda hani bir kez gitsede hemen halolsa neyse, asil kactigi bu zorlu tedavi süreci.
Yinede iyiki evlatlariniz size baski uygulamis,baslanmis is bitmis is der ya hani büyükler,sizin icinde öyle olur insallah.
sevgiler

öykü dedi ki...

Çok gecmıs olsun
umarım sonunda faydasını gorursunuz
sevgıler gonderıyorum sıze

sufi dedi ki...

Sevgili Nur'um;
Yatcaz kalkcaz yatcaz kalkcaz tüm ağrılarımız terkedecek bedenimizi.Şifa meleklerinden rica etsem seninle aynı dili kullanıp acaba ellerini sana değdirirler mi? İnşaallah....Sevgilerimle.

Leylak Dalı dedi ki...

Geçmiş olsun Nur Hanım. Siz de benim gibi doktordan kaçan takımındansınız galiba. Ben etrafımdakiler için o kadar çok hastane macerası yaşadım ki adını duyduğum anda kaçacak delik arıyorum. Yanlış yaptığımın farkındayım aslında ama ne yapayım bu da bilinçaltı birşey. Ağrılarınızın en kısa zamanda geçmesini diliyorum. Sanırım fizik tedavi önce böyle yapıyor. Sonucu iyi olsun inşallah. Dinlenmeye ve üşütmemeye özen gösterin. Tüm iyilikler sizinle olsun...

nalan dedi ki...

çok geçmiş olsun. daha bu cumartesi kankama doktor boyunda fıtık teşhisi koyup artık ilaç/iğne kısmını geçtiğini söyleyip fizik tedaviye yönlendirdi. ağrı,sızı ilk geldiğinde hastahane/doktor sendromundan kurtulup tedaviye başlasak bu kadar şiddetli olmayacak belki ama hepimizde var bu korku hatta ihmalkarlık.
kısa zamanda geçsin, en kısa sürede de ağrılar dinsin...

Berrin dedi ki...

fızık tedavının kesın bır cocum olmadıgını duusnuyorum. bende yasadım yasıyorum benzer durumları.
yınede denemekte fayda var. cok gecmıs olsun. acıl sıfalar dılıyorum.

Belgin dedi ki...

Ablam, cok cok gecmis olsun, Allahim acil sifalar versin, insallah yakinda kurtulursun agrilarindan..
Gecen gün okudugum bir dergide, bu tür bel agrisina yarim saat yürümek ve yürüdükten sonra hemen 15-20 dakika sirt üstü yatmak iyi geliyormus, belki bir faydasi olur diye anlattim..
Sarilip, öpüyorum ablam:))

Çınar dedi ki...

Ah canım geçmiş olsun. Fizik tedavisinden sonra ağrılarım çok artmıştı benim de, pişman olmuştum başladığıma ama sonra çok iyi geldi. Kendimi korursam gayet iyiyim şimdi.Umarım senin de tedaviden sonra ağrıların geçer.

Sevgiler canım

aysegul dedi ki...

Geçmiş olsun Nur ablacığım.Bir tanıdığımız,fizik tedavinin yanısıra,günde en az yarım saat yürüyerek ve kalsiyum takviyesi ile bu hastalıktan kurtuldu.Acil
şifalar diliyorum.
Sevgilerrr

Tabiat Ana dedi ki...

çarçabuk geçsin umarım...

NzlGl dedi ki...

Bunca sıkıntının sonu ferah olacak inşallah yalnızca biraz sabır sevgili nur hanım....

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Nur'cuğum, çok geçmiş olsun.
Keşke bırakmasaydın tedaviyi belki sonra faydası olurdu.
Kemik erimesi bir süre sonra durabiliyor ve biz kadınların önemli bir gerçeği sanırım.
Dikkat et kendine olur mu?
Tekrar çok geçmiş olsun.
Sevgilerimle..

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Ah ablam, çok çok geçmişler olsun. Acil ve kalıcı şifalar dilerim. Sen iyisini bilirsin ya; tedavini aksatma ne olur. Ağrısız, sızısız, sağlıklı bir ömür dilerim ablam sana. Keşke elimden bir şey gelse; dokunuversem de, öpüversem de geçse. :(

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Hepinize sonsuz teşekkür ederim.
Daha iyiyim ensemde yoğunlaşan ağrıda geçecektir nasılsa.
Allah kimselere dermansız dert vermesin, bunlar geçici şeyler.
Tek tek cevap yazamadığım için de özür dilerim.
Bilgisayarın başında oturma zamanımı sizleri okumaya ayırdım.
Sevgilerimi gönderiyor hepinizi öpüyorum...

sünter dedi ki...

Sevgili Nur hanim umarim daha iyisinizdir.
Bir an önce acilarinizdan kurtulmanizi diliyorum.Kendinizi yormayin sakin.
Klavyenin basinda uzun oturamadiginizi biliyorum.Sadece size iyi aksamlar dilemeye geldim.
Sevgiler

Tijen dedi ki...

Geçmiş olsun Nur komşum. Ah ne zor bu hastane işleri. Tez zamanda geçsin dilerim ki, uğraştırmasın seni. (Dilerim bir gün birlikte pazar gezip o renkleri birlikte içimize çekeriz!)

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

canım nurcuğum merhabalar...ne kadar üzülürüm ''aĞRI''lı bir hastalık duysam..ne menem bişeydir ben çok yi bilirim...
acil şifalarını kalben diliyorum..
sevgi-moral-maneviyat da çok iyi geliyor.. sende öylesine çokki.....
herşey güzel olacak....
sevgiler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...