Pazartesi, Mayıs 03, 2010

ELLERİMİ TUT ANNE



Ve hiç bırakma!
Senin yanında, senle, senin sütünle büyüyeyim. Senin yanında çocuk olayım, koynunda sıcaklığınla uyuyayım. Gülüşüne ortak, acına dermen olayım. Sar kollarınla beni, karnında taşıdığın gibi taşı, sen koruyamazsan beni kim korur? Bırakma beni anne, daha bir yaşındayım. Yaşamı hiç bilmiyorum, senden başka kimseyi tanımıyorum, bana sen öğret anne. Beni terkettiğin yabancı bir kapı önünde bana ne yaparlar hiç düşünmedin mi? Ya beni bıraktıkları o yuva evim olabilir mi? İçinde sen olabilirmisin? Üşüyorum anne, sevgiden yoksun nasıl ısınabilirim? Canım acıdığında "anne" diye ağladığımda sen olmayacaksın ki yanımda, düştüğümde kim kaldıracak beni, ateşim çıktığında sabaha kadar kim bekleyecek başucumda. Daha söylemeyi bile beceremediğim "anne" sözcüğünün eksikliğini kim tamamlayacak? Kime güveneceğim ben anne kime? Yarınım olmayacak benim anne, hep acı verecek yarınlar bana. Ben istemedim ki doğmayı, sen istedin sen bırakıyorsun, haksızlık bu anne!!!
 
Ve hiç bırakma!
Bırakma elimi anne, gönderme beni bakkala, gönderme kapı önünde oynamaya, bırakma beni bakmaları için kimseye. Varsın bayram olsun, şeker toplamaya kapılara gönderme beni. Ben daha çok küçüğüm, tüm insanları sen bilirim, kötülük nedir bilmem, öğret bana anne.
Yol çok uzun yoruldum anne, uykum var, üşüyorum. Şimdi canım acıyor, başkası tutuyor elimi, seninki gibi sıcak değil, karanlık burası, korkuyorum anne!!!
 
Ve hiç bırakma!
Yüzüme bak anne, sor bana neden gitmek istemediğimi. Kızma bana, konuş benimle, araştır gözlerimdeki buğulanmayı.Bendeki durgunluğu gör, gizli gizli ağladığımı farket. Giysilerime bak anne, bedenimdeki değişikliği anla. Korkularımı sevginle geçir, benim suçsuz olduğumu söyle bana. Sıkıca sarıl bana anne, sarıl ki sana canımı yaktıklarını anlatabileyim. Beni üzdüklerini, beni korkuttuklarını söyleyebileyim. Sen hep yanımda ol, kolla beni, koru beni. Sen yanımda olursan bana dokunamazlar dimi anne? Korkuyorum anne çok korkuyorum. "sus" diyorlar susuyorum. Susturma beni anne, konuştur anne, konuş benimle!!!
 
Ve hiç bırakma!
Bırakırsan dokunurlar, bırakırsan kaçırırlar, bırakırsan ezerler, bırakırsan yok ederler, BIRAKIRSAN EGOİZM VE ŞİDDET EYLEMLERİNE ALET EDERLER. Ellerimi tut anne ve hiç bırakma...


Son yıllarda artan çocuk istismarına dikkat çekmek için,
Birmilyonkalem Bir Gönül Yolculuğu' nun yeni ve çok anlamlı kampanyasına katılım adına hazırlanmıştır...

14 yorum:

Deliler Teknesi dedi ki...

Kelimeler çok güzel dile gelmiş... Ama ağlattılar beni... Selam ve hürmetler.

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Çok anlamlı bir kampanya, çocuklar geleceğimiz çünkü; desteğe her zaman varım.
Sevgilerimle canım.

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Canım yazın harika olmuş duyarlılığın için de ayrıca tebrik ve teşekkür ederim.

sufi dedi ki...

Bir anne gibi kim koruyup kollayıp karşılıksız sevgi ile teselli verebilir bir çocuğa? Allah'ın RAHİM sıfatı olan annelerin esirgeyen ve bağışlayan kutsal sıfatlarına artık daha çok ihtiyacı var şimdi çocuklarımızın.Elele olmamız lazım hadi anneler işbaşına.Ah dostum çok güzel dile getirmişsin çocuğun dilinden düşündüklerini ellerine ve güzel yüreğine sağlık can dostum sevgilerimle.

bilge dedi ki...

okurken içim acıdı bir anne olarak..kıymasınlar meleklerimize yüreğine kalemine sağlık sevgiler..

Asuman Yelen dedi ki...

Çok güzel dile getirmişsin duygularını arkadaşım. Ellerine sağlık.
İyi haftalar...

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Nurcuğum ağlattın beni..ÇAlışan bir anne olarak sürekli vicdan azabı içinde kıvranan ben hep en iyisi en doğrusu olsun istiyorum. Umarım yapabiliyorumdur, umarım her yönden sağlıklı bir bireyin yetişmesini sağlıyabiliyorumdur.

Sevgiyle canım benim.

Çınar dedi ki...

Ali geldi gözlerimin önüne yazını okurken, yine tüylerim diken diken. Çocuk yuvasına giderdim gençken, ordaki miniklere bir nebze sevgi verebilmek onlarla ilgilenmek için. Bakıcılarıyla bahçeye çıkarmıştık çocukları birgün. 2-3 yaşlarındaydı Ali,bakıcı çocuğa bakarak "bunun anası var ya, başka adamla kaçmış" demişti kinle ve o bu arada da bir salatalık uzattı çocuğa yemesi için. Ali'nin gözlerinden ateş saçıldı sanki, öfkeyle omuzlarını silkti almadı kadının verdiği salatalığı. Dudağını sarkıttı ağlamaklı oldu. Nerden anlamıştı, anlamış mıydı kadının annesi için ne demek istediğini, Anne ne demekti anlamış mıydı bilmem. Ama kızmıştı tavır koymuştu daha bebek sayılacak yaştaki Ali... Artık eve dönmek için yanlarından ayrılıp giderken arkamdan "anneee" diye bağırarak koşmaya başladı ve yüzükoyun yere düştü Ali'cik:(( Tanımasa da bilmese de nasıl bir duygudur anne sevgisi, küçücük yüreğinde sevginin adıydı...

Masmavi gözlerindeki öfke hiç silinmedi zihnimden küçücük Ali'nin. Her aklıma geldiğinde içim sızladı...

Geleceğimiz umudumuz çocuklarımızı sevgimizle sarıp sarmalayalım. Koruyalım tüm kötülüklerden. Sevgi çiçekleri açsın minicik yüreklerinde.

Gönlüne sağlık sevgili arkadaşım çok önemli bir konuyu çok güzel dile getirmişsin.

Sevgiler

NzlGl dedi ki...

Sevgili Nur hanım

yine sözün bittiği bir yazı yazmışsınız...
Her yazınız bana birşeyler katıyor, öğretiyor, anımsatıyor.
teşekkürler,

sevgilerimle

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Kaptanım,
inan ki yazarken bende ağladım. Ben onlar için her gün bir gazete sayfasında yada bir tv ekranında ağlıyorum.

Özlem'cim,
gerçekten çok anlamlı bir kampanya, keşke sonuç alınabilse ama biryerlerde ses duyurulması çok önemli.

Sevgil Kelebek,
Ben teşekkür ederim, sizlerin öncülüğü de çok güzel canım.

Can dostum,
çok haklısın ve gerçekten tüm yük annelerin omuzlarında şimdi. Madem ki vicdan sıvıyamıyoruz, engel olamıyoruz o zaman korumaya geçmek gerek unu da en güzel anneler yapar!!! yapması gerek, koruması gerek.

Sevgili Bilge,
içi yanıyor insanın, dayanamıyor, kabul edemiyor. En biyik isyan duygumdur benim çocuklara yapılanlar.

Asuman'cım,
teşekkür ederim canım arkadaşım.

Zühre'cim,
En iyisini yaptığına eminim canım, bal kızın gözleri sevgi ışığı saçıyor. Hep çalışarak büyüttük sorun çalışmakta değil canım sorun sorumluluğu sıtlayabilmekte.

Çınar'cım,
yorumunu okurken yazarkenden iki kat fazla ağladım. Çok duygulandım çok. Ali gibi Ali'ler gibi:((
Dayanılacak gibi değil herbirini tek tek kucaklayabilme imkanım olsa keşke ama yine de bir anne duygusu olabilir mi onlar için.

Nazlı'm,
Teşekkür ederim bu güzel ve içten yorumun için.


Çok sevgili dostlarım yazıyı yazdıktan sonra gittim ve bu akşam ancak yorumlarınızı okudum geç yorum cevaplarım için özür dilerim.
Hepinize yürekten sevgilerimle...

beenmaya dedi ki...

nasıl da dile gelmiş kelimelerin bir çocuğun yüreğinden. her bir kelime bir gözyaşı gibi düşüverdi içimden...

keşke diyorum keşke çocuklarımızı her daim koruyabilsek bu çirkinliklerden...

mavi dedi ki...

çok güzel bir yazı gönlüm titredi.. Annelik sadece doğurmak değil bence. neyse , anneler gününüz kutlu olsun...

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Maya'm,
keşke! keşke diyorum bende. Güzel yorumun içinde teşekkür ederim canım.

Şeniz'cim,
Annelik! aslında en zor ve de bir o kadar en kolay sanat aslında.
Kutlaman içide teşekkür ederim canım.

Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Annecigimizden ayri da olsak, onlari her zaman yanimizda hissetmek, Allahin bizlere verdigi en güzel duygu.... Sevgilerimle, sizin de anneler gününüz kutlu olsun...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...