Çarşamba, Mart 19, 2008

" S O B E "

Sevgili arkadaşım Hatice beni "Sobelemiş"
Sevgilerimi iletir, memnuniyetle cevaplamaya çalışacağım.

Yemeği ve yapmayı en çok sevdiğiniz yemek;
Aslında yemek yapmayı ve yemeği seven bir yapım olmasına karşın, bunca yıldan sonra "bıkkınlıktan olsa gerek" ne yemek yapmayı seviyorum nede yemek yemeği.
Yine de sarma ve köfte her zaman tercihimdir.


Evliliğiniz evlenmeden önceki beklentilerinizi karşıladımı? Şimdiki aklınız olsa yine evlenirmiydiniz?
Evlenmeden önce ne evlilik hayalleri kurdum ne beklentiler düşledim. Çünkü idaallerim çok değişikti, hiç evlenmeyecek idallerime kavuşmak için mücaadele edecektim. Olmadı!
Şimdiki aklım olsa "hiç evlenmezdim" düşüncesi bile hemen dikkatimi, evliliğimden şu anda sahip olduklarıma çevriliyor. Onlarsın bir yaşam olmazmış diyebilirim.


Seçme şansınız olsaydı başka bir ülkede yaşamak istermiydiniz?
Başka ülkeler görmek, gezmek, aylarca da kalmak isterdim. Devamlı gidip gelmek çok çok güzel olurdu. Ama asla devamlı yaşamak istemezdim.

Günün en çok hangi vaktini seversiniz? Neden?
Günün son saatleri olan 22.00 ila günün ilk saatleri olan 2.00 saatleri arasını çok severim. Kendimin kendine daha çok zaman ayırdığı için olsa gerek.

En son okuduğunuz kitaplar hangisi? Tavsiye edeceğiniz başka kitaplar varmı?
Şu anda okuduğum Ayşe Kulin'in "Veda" isimli kitabı, çok güzel bir anlatımla Osmanlı tarihinin sonlarında yaşananlara değiniyor Ayşe Kulin ve Murat Bardakçı'nın tarihi arşivinden yararlanarak, aynı zamanda büyük dedesinin yaşadıklarını anlatıyor.
Bir evvelki ise, "Ömrümden uzun ideallerim var" kitabı. Vehbi Koç'un kızı Suna Kıraç'ın başladığı ama rahatsızlığı dolayısiyle sonlarının eşi İnan Kıraç'ın yardımlarıyla tamamladığı kitap. Çok saygı duyarak okuduğum bu kitapı herkese tavsiye edebilirim.
Sekiz yıl evvel geçirdiği ALS hastalığı nedeniyle dünya ile ilişkisi sadece iki gözü olan Suna Kıraç, babası Vehbi Koç'un gençlik yıllarından itibaren yaşamını kaleme almış, kendi çocukluğunu, gençliğini, ideallerini, çalışmalarını yazmış ve hastalığına uzanan bedenini gözleriyle anlatmış.

Sevgilerle,

6 yorum:

Admin dedi ki...

SEVGILI ARKADASIM HAYIRLI KANDILLER DILEMEYE GELDIM, SOBENIZIDE OKUMUS OLDUM, HER ZAMANKI GIBI ZEVKLE OKUDUM. IYIKI SUNA KIRAC IN KITABINI TAVSIYE ETMISINIZ, MUTLAKA OKUMAK ISTERIM, KITABIN ILGINC VE FARKLI OLDUGUNA EMINIM.
TESEKKURLER BENI KIRMAYIP YAZDIGINIZ ICIN.
SEVGILER...

cinar dedi ki...

Sevgili Yaşamın Kıyısında,
isminiz bile hüzünlü..
Ben Ayşe Kulin'i çok severim ama henüz Veda'yı okumadım. Suna Kıraç'ın kitabınıysa çok merak ediyordum. İlk tatilimde okuyacağım umarım. Sevgiler..

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Merhaba sevgili arkadaşım,
sanada hayırlı kandiller olsun, sağlıkla nice kandillere.
Suna Kıraç'ın kitabını çok okumanı isterim.Hayat dersi gibi.
Yazı için teşekkür etme seve seve yazdım.
Sevgiler,

Hoşgeldin Çınar,
Ayşe Kulin'i bende çok severim ve bütün kitaplarını okudum. Sevdalinka ve Füreyya'sını da tavsiye ederim.
Suna Kıraç'ı da oku derim
Sevgiler,

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Bir de özellikle yaz mevsiminde, sabahın o ışıklanmaya yeni başladığı saatler yok mu.. hani herkesler uyurken, hani sessizliğin sesinin, güneşin kızıl ışıklarına karışıp bir tatlı huzur verdiği ve hayat karmaşasının henüz başlamadığı saatler...

Elimdeki kitabım bitsin ben de "Veda"yı okumayı çok istiyorum.

Sevgilerle...

Derin Sularda dedi ki...

Sevgili Yaşamın Kıyısından, Çok üzüleceğimi, uzun süre etkisindne kendimi kurtaramayacağımı bildiğim için Suna Kıraç'ın "Ömrümden uzun ideallerim var" kitabını okuyamadım ama mutlaka okuyacağım. Siz yazınca Ayşe Kulin'in "Veda" sını da merak ettim.
Sevgiler.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili İncegül,
Evet birde sabahın o ilk ışıkları çoook güzeldir.
Veda'yı okumanı tavsiye ederim, anlatım çok güzel.
Sevgiler,

Sevgili Dilek,
Suna Kıraç'ın kitabı gerçekten uzun süre etki altında bırakıyor ve nasıl yaşanı böyle diyerek sıhatin ne kadar değerli olduğunu birkez daha hatırlatıyor.
Veda ise gerçekten okunulması gerek geçmişte kalan çıkılmazlığımızın nasıl mücaadele edildiğini anlatıyor.
Sevgiler,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...