Pazartesi, Ocak 31, 2011

01 ŞUBAT


Eşimin doğum günü ve aynı zaman da babamı kaybettiğim gündür 1 Şubat. Raslantı! Doğum ve ölüm gelmek için tarih seçmez. Gerçi son yıllarda doğuma tarih tercihi yapılsada ben yine de nefes alış gününün o gün olduğuna inanırım.
Babamı otuz yıl evvel sıkıyönetimin geçit vermediği soğuk, karlı bir pazar günü kaybettim. Karne almıştı yavrularım, cumartesi hazırlıklarımızı yapmış pazar günü dedeye kalmaya gidecektik, karnelerimiz dedeye göstermek için hazırlanmış heyecanla sabahı bekliyorduk, kardeşlerim ve babam da bizleri özlemiş bekliyorlardı. Sömestr tatilimizi hep birlikte geçirecektik, olmadı!
Gece telefonla hastalık haberi geldiğinde ulaşma imkanım yoktu, sokağa çıkma yasağı sabah yedide bitiyordu. Başvurularımız sonuç vermemişti, izin almak için bile sabahı beklemek zorundaydık, yetişemedim!
Babacığımı hasta olup yatmadan bir gece içinde sonsuzluğa uğurlamıştık ve ben onu uzun süre görmemiştim. Halen içimden çıkmayan bir yaradır bu...

Üç ay sonra evliliğimizin otuzdokuz yılını geride bırakıp kırk diyeceğimiz eşimle raslantı bağımız sadece bununla kalmaz. Ben 1 Ocak doğumluyum ve eşim de babasını 1 Ocakta kaybetti, 2000 milenyum yılına girdiğimiz o gece eğlence sonrası aldık haberi. Yetişmiştik ama fazla zamanı yoktu kayınpederimin. O tarihlerden sonra doğum günlerimize seneyi-devriyeler eşlik etti...

Aynı yılın çocuklarıyız eşimle, biz çok genç evlendik, şimdiki gençler gibi değil çocuk yürekliydik adeta, "yol bilmez yordam bilmez" denir ya onun gibi işte. Bir yola çıkmıştık birlikte ve çok kimsemiz yoktu yakınımızda, yanlızdık! Birbirimize sarıldık yanlızlığımızı tamamlamak için. Daha kendimizi bulmadan bir yıl arayla iki çocuğumuz oldu, şaşırmıştık, tökezledik ama düşmedik. Çalışan bir annenin olduğu bu ailede zorluklar başlamış dar yollara girmiştik, dar yolları geçmek için daha sıkı sarıldık. İki yavrumuzla birlikte dört kişiydik bu yollarda ama dar yolları geçmek elimizde olduğuna inancımız vardı. Çocuklarımız bu inancımızın temel taşıydı. Onlar bize biz onlara güvendik, yaşlarından umulmayacak kadar yardımcı ve arkadaş oldular bize, her konuda hep beraberdik, hep el eleydik. Zaman geldi yollarımız genişledi ama biz asla bu genişliğe aldanmadık, idareli kullandık bu genişliği, zaten dar yola da alışmıştık:)
Kırılmadık mı? kırıldıkta, darıldık da ama bu hiç bir zaman uzun sürmedi. Karşılıklı özveriyi ilaç niyetine kullandık. Fasa fiso zevklerimiz uyuşmadı bazı zaman, renk seçimi yaptık yada yemek seçimi, gezi seçimi gibi. Ama iki kişinin birlikte yaşamasının temel duygularından hiç ayrı olmadık. Sevgi, vicdan ve düşünce özgürlüğünden ödün vermeden hep anlaştık...

Ve artık iki kızımızın yanında iki değerli oğlumuz ve üç muhteşem torunumuzla dokuz kişilik kocaman bir aile ile en geniş yollardayız...



Sağlıkta ve hastalıkta demiştik, bu söyleme sadık kaldık. Birlikte çalıştık birlikte emekli olduk, şimdi bir evi 24 saat (bir kadın için ne kadar zor olsa da:)) birlikte paylaşıyoruz. Bir bilgisayarı, bir televizyon kumandasını da.
Bilgisayar sorununu çocuklarımızdan doğum günü hediyesi olarak bugün itibariyle çözdük de, sanırım bozulan 2. tv yerine bir yenisini almak gerek:)))

Daha nice yıllarda sen hep yanımda ol, DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN...


30 yorum:

*mehtap dedi ki...

tarihler size oyun oynamış.Ne yazıkki ölüm heran bize bizden yakın.Yine de mutlu kocaman bir aileniz olduğu için çok şanslısınız.allah mutluluğunuzu daim etsin.Eşinizin doğum günü kutlu olsun.

www.macerakitabim.com dedi ki...

Çok enterasan sahiden.Eşinizin doğumgünü kutlu olsun.Genişleyen ailenizle size hep beraber nice doğumgünleri kutlamanızı dilerim.Sevgiler

ezgilimelodi dedi ki...

Tarihler hep güzel günleri barındırsa içinde...
Eşinizin doğum gününü kutluyorum;birlikte geçireceğiniz nice güzel günlere...

Gülen Tezer dedi ki...

Nur'um, annem, yaşam gurum; çok ilginç tarihler :( Anneciğimi toprağa verdiğimiz gün Erdim'in doğum günüydü :((( Yazdıklarını okuyunca ne kadar kötü olduğumu anlamışsındır sen zaten :(
Seni seviyorum. Senin sevdiklerini, seni sevenleri de seviyorum. Güzel ailene sağlık mutluluk ve birlikte uzun bir hayat diliyorum.
Abimin doğum gününü kutlayıp ellerinden öpüyorum..

Pasta neli??

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

günümüzde pek rastlayamadığımız ama bir evliliğin sağlam temelini oluşturan her bir öğeyi harika anlatmışsınız
eşinizin doğum gününü kutluyorum
geçmişlerinize de rahmet diliyorum

genişleyen ailenizle birlikte sağlık, mutluluk, huzur ve neşe içinde geçireceğiniz nice güzel günler yaşayınız inşaAllah

hüznün tadı dedi ki...

Yaşamınızdaki zaman dilimini öyle güzel anlatmışsınız ki. Doğum günleriniz ölüm yıl dönümleri ile birikte gelsede mutlu yıllarınız olsun hep.

Arzu Sarıyer dedi ki...

Sevgili arkadaşım; nasıl duygulanarak okudum yazınızı...Aynı kuşağın fertleriyiz.Doğum ve ölüm tarihleri ayrı olsa da.Yaşanmışlıklar benzerlik taşıyor.Sevgili babanızı saygı ve rahmetle anarken,sevgili eşinizin doğum gününü kutluyorum. Nice sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum geniş ailenizle birlikte...Daralmamanız umuduyla, selam ve sevgiler...

!!! Şekerperisi !!! dedi ki...

Nur ablam
Hayat böyle bir şey işte.. Hem zamanımızı hemde sevdiklerimizi çalar, hiççç geri vermemek üzere..
Ama bizler zamana inat dört elle sarılırız hayata hiç bitmeyecek gibi ve yaş almaya devam ederek.. aldığımız yaşlar içinde hep güzelliklerin ve hep iyi şeylerin olmasını isteyerek.. Bende senin hayatın için dilerim bu güzelliklerin ve iyi şeylerin olmasını hiç ama hiç bitmemesini...
Gidenlere rahmet geride kalanlara sağlık, mutluluk ve iç rahatlığı dilerim nice seneleriniz olsun..
sevgiler...

Leylak Dalı dedi ki...

Nurcuğum,
Hayat garip tesadüflerle dolu, bazen ağlatırken bazen güldürüyor işte. Tüm gidenler huzur içinde uyusun, anıları yolunuza ışık olsun.
Sevgili eşine de seninle birlikte geçecek upuzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum. Sevgiyle...

Banuca dedi ki...

Bu satırlar nasıl güzel bir yaşam dersi taşıyor... Mutlu bir beraberliğin sırrı gizlenmiş aralarına... Nice sağlıklı, huzurlu yıldönümleri diliyorum:)

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

hiç bir şeyin tesadüf olmadığı,
sadece böyle göründüğünü artık biliyoruz !

ALLAH ÖMÜRLÜK ETSİN NURcuğum..
NİCE YILLARAI BERABERCE SEVDİKLERİNİZLE
VE DAİMA YANYANA..

Asuman Yelen dedi ki...

Nur' cum, önce, bu birden fazla çapraz rastlantı beni çok şaşırttı. Belki birbiriniz için doğru insanlar olduğunuzun göstergesidir kim bilir.
Babana Allah' tan rahmet diliyorum.
Eşin için de sağlık ve huzurla geçecek nice yıllar.
Rahatınız ve mutluluğunuz artarak sürsün, sevdikleriniz hep yanınızda olsun.
Sevgiler...

Çınar dedi ki...

Doğum ve ölümlerin aynı tarihlere rastlaması çok ilginç, hem üzüntü hem mutluluğu aynı anda yaşamak... Hayat gibi...

Güzel ailenle birlikte sonsuz mutluluklarınız olsun.

Eşinin doğum günü kutlu olsun. El ele nice yıllar dilerim

Sevgiler

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Çoook çok sevgili blog dostlarım,
yürekten güzel yorumlarınız ve güzel temennileriniz için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.
Satırlarınızdaki güzellikler beni mutlu ve çok müteessir etti. Sizlerle burda olmayı, içimden geldiği gibi yazmayı,duygularımı paylaşmayı seviyorum.
Yaşamın kıyısında içimden geleni yazma adına açtığım bu blog sizlerin varlığınla sımsıcak artık.
Teşekkür eder ve yürekten sevgilerimi gönderirim.

Deliler Teknesi dedi ki...

Sevgili eşinizin doğum gününü kutluyorum Nur Hanım... Sağlık ve huzur içinde daha nice doğum günleri kutlarsınız birlikte inşallah... Bazen hüzün ve sevinç aynı güne randevulaşıyorlar maalesef... Bu vesileyle sevgili babalarınıza rahmet diliyorum... Mekanları cennettir inşallah... Selam ve hürmetler.

Unknown dedi ki...

Nur'cuğum canım öncelikle eşine siz
lerle beraber geçireceği sağlık,hu
zur,mutluluk dolu güzel bir ömür dilerim.
Hayat bizler için zorlu bir sınav ve içinde tuhaf ve üzücü tesadüfler
oluyor.Sağlık versin Rabbim öpüyo
rum.

NzlGl dedi ki...

Herhalde 'hayat' bu olsa gerek Sevgili Nur hanım
size eşiniz ve o kocaman ailenizle beraber nice yaşanacak güzel yıllar diliyorum.
Ve sizi tanıdığım içinde çok mutluyum.
sevgilerimle

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Babanıza rahmet diliyor; eşinizin doğum gününü kutluyorum Sevgili Nur Hanım.
Doğum ve ölümlerle, hayat böylesine bir döngü olduğu gibi kabullendiğimiz
...Torunlar, eşiniz ve ailenizle güzel sağlıklı uzun yıllar dilerim. Sevgilerimle..

Sis dedi ki...

Gerçekten ne çok raslantı var tarihlerde. Geç kalmış olmakla beraber eşinize nice mutlu yıllar, babanıza rahmet diliyorum.

Selma Er dedi ki...

Sevgili Yaşamın Kıyısında,Yazınız duygu yüklü.Gözlerim yaşardı.Hayat bu..Bazen sevinçlere hüzünler karışıyor.Bizler de çok yaşadık bu duyguları.Eşinizin doğum günü kutlu olsun.Evlatlarınız(tabii damatlarınız da dahil bu dileğime)ve torunlarınızla birlikte sağlıklı,mutlu,huzurlu nice güzel yıllar dilerim.

A-H dedi ki...

Esinize sizinle birlikte daha nice mutlu yillar dilerim :)
Babalariniza da Allahtan rahmet...

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Hayat böyle bir şey işte. Yıllarca kutlanan doğum günleri bir gün bir yakının ölüm günü olabiliyor. Anneannem de kuzenim doğum gününde ölmüştü. 29 Aralık'ta. O zaman konuşmuştuk torununun doğduğu gün öleceğini bilseydi ne yapardı diye.
Nur'cum sevgili eşin ile nice mutlu yıllar dilerim huzur ve sevgi dolu.
1 Şubat Benim de kardeşimin doğum günüdür.
Sevgiyle kal:)

Adsız dedi ki...

Allah sizi hiç ayırmasın.Doğum günü eşinizin kutlu olsun.en derin sevgi ve saygılarımla..

Nilgün Komar dedi ki...

nice yıllar!!!!

laleninbahcesi dedi ki...

nice sağlıklı mutlu yıllara yaşlara...Bu acı veren tarihler güzelliklere kodlanmış.Hep güzel anılarıyla hatırlansın gidenler diye belkide...Uzun,sağlıklı keyifli bir ömür diliyorum, tüm sevdiklerinizlebirlikte.

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Nur'cuğum, eşinin doğum gününü kutluyorum geç olsa da... Birlikte sağlıklı,mutlu ve sevgi dolu nice nice beraberliğinize canım.
Hiç birşey tesadüf değildir aslında...

Bodrum'dan kucak dolusu sevgiler...

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Çoook çok sevgili blog dostlarım,
yürekten güzel yorumlarınız ve güzel temennileriniz için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.
Satırlarınızdaki güzellikler beni mutlu ve çok müteessir etti. Sizlerle burda olmayı, içimden geldiği gibi yazmayı,duygularımı paylaşmayı seviyorum.
Yaşamın kıyısında içimden geleni yazma adına açtığım bu blog sizlerin varlığınla sımsıcak artık.
Teşekkür eder ve yürekten sevgilerimi gönderirim.

düşünce bahçesi dedi ki...

hikaye duygulandırıyor..hayattan bir kesit.ve kaçınılmaz..
sağlıcakla ....

Unknown dedi ki...

ne güzel yazmıssınız bayıldım vallahi allah herkese böyle nasip etsin inşallah :) ve size sağlıklı yıllarda bir arada tutsun :)) sevgiler...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...