Cumartesi, Eylül 03, 2011

HAYAT HEP SONBAHAR OLSA








En güzel mevsimdir sonbahar, en güzel aydır eylül. Aslında her mevsimin, her ayın kendine özgü güzelliği vardır da, sonbahar ve ilk ayı olan eylül çoğumuz için bir başka güzellik taşır. Tatlı bir hüznü vardır sonbaharın, yazın bunaltıcı sıcakları sonrası tatlı bir serinliğe kavuşmanın rahatlatıcı duygusu, rüzgarların hafiften kendini göstermesinin huzuru çok güzeldir...

Doğanın kışa hazırlanışını gözlemlemek ayrı bir zevkdir, doğanın bizlere sunduğu renk cümbüşü gözlerimizi kamaştırır. Ağaçların, kışın bedeninde besleyeceği yeni fideleri için dallarında temizlik yapmasının burukluğunu yaşasak da doğanın muhteşemliğini yaşarız Sonbaharda...

Eylül ayı sanki hayatımızı düzene sokmak için vardır, yeni başlangıçlardır. Her çocuk eylül ayında bir yaş daha büyür, yeni bir ders yılı yeni bir yaştır onlar için. Öğretmenlerde yeni bir dönem için hazırlanırlar, iş hayatımızda, yaz başında gevşeyen işlerimizi daha sağlıklı bir şekilde topladığımız aydır Eylül, evlerde yapılan kış temizliği zevk vermese de çıkardığımız sonbahar giysilerimizi özlediğimizi görürüz. Benim için her şeyden önce balık mevsiminin başlamasıdır. Yeni yayın dönemidir, Tv.lerde bayat programların yenilenmesidir. Özlenen dost sohbetleridir, yazın aranan soğuk içeceklerin yerine ikindi çaylarıdır. Yaz tatili telaşının bitmesi, toplanan enerjinin yayılmasıdır. Tiyatro, sinema, kültür zamanıdır, yağmur olmaya hazırlanan bembeyaz bulutlardır, gökyüzünü süsleyen rengarenk uçurtmalardır...

Bitmeye hazırlanan bir yılın son mevsimidir, yakalamaya çalıştığımız son yaşanmışlıklardır...

Yaşamda öyle değil midir?
İlkbaharın coşkusunu geride bırakmış, yazın telaşını bitirmiş ''unumu eledim, eleğimi astım'' misali gibidir yaşamın Sonbaharı'da.
Tatlı hüznü yanında tatlı başlangıçları vardır. Özgürlük bir başka yaşanır, daha çok zamana sahip olmak yeni uğraşılara yöneltir, yaşama yeni düzen verilir. Daha duru yaşamaktır hayatı, kah bulutlarla birlikte yağmura arkadaş, kah uçurtmaların renkli coşkusuna sarılmaktır. Her mevsimini doya doya yaşadığın doğa ile iç içe olmak bütünleşmektir...

Yaşamın sonbaharı, geride kalan bebeklere bir kuşak sonrası yeniden sahip olmaktır, ailenin büyümesi-sevgilerin çoğalmasıdır, yaşanılan güzel günleri anılara depolamaktır, kaybolan canlılık-görünüm-zihinsel keskinlik-refleksler azalsa bile peşinden koşulan mutluluğu yakalamaktır...

Herkesin bu mutluluğu yakalaması dileklerimle sevgiler...



20 yorum:

hüznün tadı dedi ki...

Eylül benimde en sevdiğim aydır. Bu ayın hüznü kokusu tadı bir başka sanki. Alpay'ın Eylülde gel şarkısını dinledim bugün.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Bir başkadır Eylül, çok kişininde sevdiğine eminim. Alpay'ın annesi için yazdığı o şarkıyı bende çok severim.

mavi dedi ki...

Yazıyı okumaya başlamadan önce benimde aklıma Alpay ve Eylül şarkısı geldi :)

Asuman Yelen dedi ki...

Tüm bu güzelliklerin yanı sıra o fotoğraftaki muhteşem renk cümbüşüdür Eylül. Ne iyi etti de geldi gerçekten Nur' cum:))

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Hadi o zaman paylaşalım Şeniz'cim, yakışır Eylüle:))

Çok güzeldir o renk cümbüşü, bu konuda o renk cümbüşlerini senin hünerli ellerine teslim edelim Asumancım.

Sevgiler...

Emine dedi ki...

nasıl da kendimi buldum yazıda, kendi kelimelerimi, hislerimi okudum sanki..içim rahatladı okuyunca bir huzur duydum..aynilik dedikleri işte bu olsa gerek..

Banuca dedi ki...

Şimdi benim yorumum tüm bu romantizmin, felsefenin içine edecek amaaaa....
Ben sonbahardan nefret eder hale geldim. Neden mi. Hertarafı ağaçlarla dolu bir evde oturan anlar halimden ancak, kardeşim evin içine kadar heryer yaprak doluyor temizle temizle bitmiyor yaaaaa :)
Ama herşeye rağmen o kuru yaprakların üzerinde yürürken çıkan sese, ağaçların o kahverengi-sarı tonları apayrı bir güzellik, seyrine de doyum olmuyor bir yandan da....
Eeee...Her sefanın bir cefası var :)

Güngör Ekinci Saglik dedi ki...

Sayenizde sonbahar artık gözümde farklı bir bakış açısı kazandı. Ben hep ilkbahardan yana olmuşumdur. Ayrıca fotoğraf harika. sevgilerimle.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Emine,
hoşgeldin, aynı duyguları hissetmek belkide burçlarımızın özelliklerini yaşamamızdandır:)

Banucum,
canımın içi, güzel yorumun güzel tebessümleri beraberinde getirdi. Karşıdan davulun sesi misali heryere giren yapraklarıda sevdim açıkcası. Çok zorlukları olmasına karşın yaşadığın yer muhteşem.

Sevgili Güngör,
güzelliklerini sahiplenirsen güzeldir sonbahar, ilk baharın yeride bir başkadır, bende çok severim,çok sevilir ama çok da kısadır. Tıpkı yaşam gibi:)

Sevgilerimle...

Sis dedi ki...

Bu renk cümbüşünü geçen sene kurban bayramında Safranboludan Amasraya giderken orman yolunda yaşamıştım.Oralarda doğanın güzelliği ve de sonbaharın güzelliği her insanı şair yapar bence.
İyi oldu hatırlattığın mevsimin değiştiğini. Ben hala sıcak yaz modunda yaşıyordum.
Aaa bu arada notunu okudum da; blog yorum şekli temayla gelen bir şey bende. Yani mevcut temamı kullandığım sürece değişmesi imkansız. Üzgünüm ama okuduğunu zaten görüyorum hep, o yeterli.

Zeugma dedi ki...

Bence de sonbahar mevsimlerin en güzelidir. Hem hava sıcaklığı hem tabiat muhteşemdir.
Şairler en çok bu mevsimde yazmışlar şiirlerini.
Sizin de satırlarınızda hissedilir bir huzur var.
Elinize sağlık..

tutsak dedi ki...

Harika bir tanım ve sonuç. Bize de sondaki temenninize Amin demek düşüyor sadece.
Sevgiler

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Sish'cim, amasraya sonbaharda muhteşemdir. Bayram tatili için planımızdı ama olmadı. Yorum yapılması gereken o kadar güzel yazıların varki yapanadığıma üzülüyorum. ama sanırım google düzeltecekmiş, geçici bir arızaymış.

Sevgili Zeugma,
sanırım sonbahar sevenler daha çok:)
Şairlerin şiirlerini sonbaharda yaptıklarını satır arasında yazacaktımda, yani aklımdaydı da bak! yazarken unutmuşum canım.

Teşekkürler Tutsak dost,
evet herkes için amin.

Sevgiler...

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Ne güzel anlatmışısn Nur'cum işte bu yüzden eylül en sevdiğim mevsimdir ya ...
Güzel geçsin eylül ayımız, sevgiler kocaman:)

NzlGl dedi ki...

Eylül ayı en çok sevdiğim ay....
Yazdığınız tüm güzellikler yanında bana hep hüzünlü gelir.
Yeni başlangıçlar için belki bu Eylül benim için çok daha önemli olacaktır umarım.....:)))
sevgilerimle

Arzu Sarıyer dedi ki...

Sevgili Nur,"eylül"ü dört gözle bekleyen biri olarak çok duygulanarak okudum yazınızı...Eylül kavurucu sıcakların yerine hafiften esen ,ruhu dinlendiren sonbahar müjdecisi rüzgardır benim için de.Sevgiler size ve tüm eylül sevenlere...

eren erdi dedi ki...

Eylül...
Eylül gözümdeki yaştır..
Vesselam.

noyumberry dedi ki...

Ne güzel anlatmışsınız..Benim de en sevdiğim aydır eylül..Ayrıca eylül doğumlu olmamda etkilidir..Sonbaharın o hafif esen rüzgarına bayılırım,üşütmeyen ama hafif serinlik veren:)
Sevgiyle kalın:)

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili
Özlem
Nazlı,
Arzu
Eren Erdi
ve
Tülay

Sonbaharı sevenler derneğine hoşgeldiniz.
Ayrıca güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle...

lezzettabağı dedi ki...

Eylül benim doğduğum aydır bende çok severim Ankaranın eylülü çok güzeldir Gençlik parkında yeşilin ve sarının bir çok tonunu görürsğünüz Alpay ı9n o unutulmaz şarşıkı Eylülde gel ayrı hüzün verir. ama mutlu eder bir taraftanda Sanki doğa eylülde yeniden doğmak için ölmeye hazırlanır.Yazın o kadar güzel olmuşki beni lise yıllarım agençliğime kadar götürdü nedense.. N,ice ilkbaharları görmek üzere sonbaharlar eylüller görelim arkadaşım, sevgiyle kal.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...