Çarşamba, Mayıs 22, 2013

MERAKLI ÇOCUK MUTLU ÇOCUK DEMEKTİR

 Şimdiki çocuklar harika! yeter ki işlemesini bilelim. İşlendikçe pırıl  pırıl parlıyorlar. Hepsi göklerdeki yıldız gibiler, elimizde ise elimizden geldiği kadar onlara umutlarını gerçekleştirecek bir yaşam verelim, temellerini sağlamlaştırıp hayata bakışlarını keşfedip sağlıklı bireyler yetiştirelim....

Neyse! ben çocuk denince sayfalarca hiç bıkmadan yazabilirim de!
Burada bitirip sözü
MERAK EDEN ÇOCUK eğitmenlerine bırakayım...


Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği tarafından kurulan BÜMED Merak Eden Çocuk Anaokulu ve İlkokulu, Arnavutköy'den sonra şimdi de Çekmeköy'de ikinci şubesini açıyor. Eğitim dünyasına farklı bir bakış açısı getirmek üzere yola çıkan Merak Eden Çocuk Okulu, 150 yıllık geçmişi olan Boğaziçi Üniversitesi'nden aldığı kültürel ve bilimsel mirası, uzman eğitimcilerinin dinamizmiyle birleştiriyor. Okul merak eden, hayata olumlu bakan, öğrenme sürecinden keyif alan, kendine güvenen, mutlu bireyler yetiştirmeyi hedefliyor. Çekmeköy'deki ilkokulun anasınıfları ve 1. sınıfları için kayıtlar halen devam ediyor.

http://www.merakedencocuk.com/index.html

Okul seçiminin daha da önem kazandığı şu günlerde sizlerle paylaşmak istedim. Hepinize iyi şanslar ve çocuklarımıza da zihin açıklığı diliyorum!









13 yorum:

bücürükveben dedi ki...

Sevgili Nur, hep derler ya çocukları asıl okullar köreltiyor diye bu yüzden eğitim çok önemli, ben kendi yeğenimden biliyorum daha okul çağına gelmediği günleri hatırladım yazının başlığı gibi her şeyi MERAK EDERDİ, günlüğünü tuttuğum için tam yaşını hatırlıyorum 2 yaş, 2.5 yaş. Tenten okurdum mesela bir akşam pencereden bakıyoruz "teyze kötü adamlar nerede oturur?" diye sormuştu:))ne güzel soru canım yaa kötü adamları ilk Tenten'de sanırım öğrendi. Çocuklar cin gibiler, her şeyi merak ediyorlar ama anne,babalar onu sorma, bunu sorma, şunu sormak günahtır diye diye köreltiyorlar, okulların en iyisinin bile çocukları körelttiğini düşünüyorum, yeteneklerini ortaya çıkartmıyorlar tam tersi oluyor ezberci, abuksabuk bir eğitim:( değil çocuk büyüklere bile onu sorma, Allah'ın işleri sorulmaz demiyor muyuz?:)
sevgiler

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Müjdecim
ben çocuk deyince elim ayağım dolaşır ne yapabilirim nasıl yardımcıları olurum onları nasıl korurum gibi.
Elimden gelse hepsini uhteme alırım. Yüzlerine bakmaya doyamam benim için onların hepsi doğumlarından 10 yaşına kadar birer melek, daha sonra ne insan oluyorlar. Eee buda demektir ki onları insan etmek bizlerin vazifesi.
Günümüzde de en zor şey insan olmak değilmi ki:(

Bu arada blog dünyasından çok sevdiğim bir dostumun (Lale) iki harika kızı da bu okulda eğitmen olacağından (seve seve) duyuru yapmadan geçemedim.
Yeğenine ve sana sevgiler canım...

Başak dedi ki...

Bütün canlılar içinde en zor yetiştirilen insan yavrusu...
Sağlıklı bir birey yetiştirmede ailelerin görevi ağır olduğu gibi yaşadığı ortamda insanı şekillendiriyor diye düşünürüm.

Çok zor çocuk yetiştirmek çok zorrr..
Sevgiler.

Hanife Mert dedi ki...

Sevgili Nur Hanım, çocuk konusunda ki düşüncelerinize kesinlikle katılıyorum. Günümüzde çocuk yetiştirmek bir sanat.Özünde Özveri, sevgi, şefkat, emek, sabır, hoşgörü ve kesinlikle eğitimi zorunlu kılan bir konu. "Ağaç yaş iken eğilir" misali her ne yapabilirsek küçük yaşında verebiliriz. Büyüdüğünde geç kalmış olabiliriz. İki tane kız çocuğu yetiştirdim. Allah bağışlasın. Biri 23 yaşında küçük, 17 yaşında çok şükür ki, yeri geldiğinde çok yakın bir dost, bir sırdaş, bir arkadaş bir anne-kız diyalaoğumuz ikisi ile de devam ediyor. Allah bozmasın.
Güzel faydalı paylaşımınız için teşekkür ediyor, sevgilerimle iyi geceler diliyorum.

Adsız dedi ki...

Bütün çocuklarımızın yolları açık olsun.Allah zihin açıklığı versin.Duyuru için sağol Nur ablacım.Çok güzel bir okula benziyor.Tüm öğretmenlerimize kolaylıklar diliyorum.öpüyorum sevgilerimle Nur ablacım.

NzlGl dedi ki...

Açıkçası Sevgili Nur hanım
şimdiki eğitim ve öğretimin zorluklarını , farklılıklarını gördükçe anne-babalara kolaylıklar diliyorum. Çocuklara ise gerçekten üzülüyorum.
Şükür biz o zamanları atlattık. Aileden sonra okul çok önemli.
Allah herkese yardım etsin.
sevgiler

Turuncu Gezegen dedi ki...

Sevgi dolu, ışıl ışıl, coşku ve heyecan dolu amatör ruhlarını hala koruyan profesyonellerle çalışan bir okul Merak Eden Çocuk.. Yeni eğitim ve öğretim yılının hazırlıklarına tüm enerjileri ile devam ediyorlar.. Kolay gelsin tüm emeği geçenlere :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nur hanim Mujdenin sayfasina biraktiginiz yorum cok hosuma gitti.sizi ziyaret etmek istedim..sevgiler:)

bücürükveben dedi ki...

facebook sayfamı kendi sayfamda vermiştim ama bir de buradan yazayım dedim:

https://www.facebook.com/kediperisi

şehirlerarası evden eve nakliyat dedi ki...

paylaşım için teşekkürler

cinar dedi ki...

ah o bitmek bilmeyen sorular.. demek ki benim oğlum mutlulukta master falan yapmış :)) bıkmadan usanmadan icisine bicisine kadar her şeyleri sorar.. yaş 3. hala da soruyor :)

şehirler arası nakliyat istanbul dedi ki...

paylaşım için teşekkürler

Hastane Taşımacılığı dedi ki...


Hastane Taşımacılığı ile Hastane Nakliyat firması.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...