Perşembe, Nisan 17, 2008

BİR İYİLİK YAP DÜNYAN DEĞİŞSİN

17 NİSAN

İyilik yapma günlerimiz başladı.
Bugün hiç tanımadığımız bir kişiye, hiç beklemediği bir iyilik yapacağız.
Hiç karşılıksız, hiç koşulsuz, hiç beklentisiz...
Bugün "hiç" olacağız.
Bugün kelebek olup, kelebek etkisi yaratacağız.


Ve;

18 - 19 NİSAN

Üç gün sürecek iyilik yapma günlerimiz.


Bloğuma uğrayan konuklar, siz de katılın iyilik yapma günlerimize.
Bir çocuğun başını okşayabiliriz, yolda gidiyorsak yanımızdan geçen birine tebessümle selam verebiliriz, sokakta çalışan görürsek "kolay gelsin" diyebiliriz, çoktandır ihmal ettiğiniz bir yakınımıza telefon edip hatır sorabiliriz, çevremizde bir hasta varsa bir kase çorba götürüp "geçmiş olsun" diyebiliriz. Taşıtta oturmuş gidiyorsak bizden daha ihtiyacı olan birine yer verebiliriz...

"LÖSEV" en duyarlı vakıflarımızdan biridir. Herhangi bir banka şubesinden, gölde bir damla olmak için bağış yapabiliriz.

Mendil satmaya zorlanmış çocuklarımız var. Elindeki bütün mendilleri satın alıp, satım için ayırdığı zamanı çocuk parkında geçirmesini sağlayabiliriz.

Ben çöplerimin geri dönüşümlülerini ayırarak topluyorum. Bu üç gün geri dönüşümlü çöplerimizi ayrı ve temiz toplarsak, düşünün çöp toplayan çocuklarımızın, karışık çöplerin içinden değil de ayrı ve temiz çöp bulma sevincini!

Bu gün iki simit alıp bir parkta kuşlara vermemiz bile bizi mutlu edecektir. Karşılık beklemeden yapacağımız her iyilik ben inanıyorum ki kısa sürede bize huzur olarak geri dönecektir.

Kendimizi zorlamadan yapacağımız bir iyiliğin, bize vereceği huzur ve mutluluğun, günle sınırlı kalmadığını göreceğimizi umut ediyorum.

Bize bu yolda önder olan "bir iyilik yap" bloğuna kendi adıma çok teşekkür ederim.

Sevgilerimle...

6 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Kelebek olma vakti geldi. Lakin ömrü uzun olsa bu kelebeklerin. Öyle bir gün, üç gün yaşayıp hemencecik ölmeseler.

Sevgiler kucak kucak kucak...

cinar dedi ki...

Bir film vardı, Kevin Spacey'nin Pay It Forward'ı. Onun gibi bir fikir bu, hayata geçirmek çok hoş.
Düşünenin de yapanın da yüreğine sağlık. Ben de daha gülümser olacağım bugün, çöpleri her zaman ayrı olarak toplarız, maksadımız ayrı çöp kutularına da atmak ama maalesef burda bu iş için ayrılmış çöp kutuları da yok..

Sevgiler..

LoLa dedi ki...

çok ama çok güzel bir fikir okurken düşündüm de aslında ne kadar da kolay bunları yapmak ama ekstra bir şeymiş gibi çok zormuş gibi yapmıyoruz işte...
ne kadarda uzağız iyilik yapmaktan :(
saygılar...

Berrin dedi ki...

ne guzel bır paylasım..lınkını verdıgınız blogada goz attım bayıldım resmen..

kucuk ıyılıklerle ınsan oldugumuzu hatırlıyoruz..

sevgıler..

sufi dedi ki...

Sevgili Nur inan hergün bloguna girip merakla ne yazdığına bakıyorum.Yeni birşey bulamayınca seni nedense merak ediyorum inan.Başlatılan bir iyilik kampanyasındaki rolünü kutlarım.Biryerlerden başlamamız gerekiyor artık 3 günlük değil barış ve iyilik yolcusu olarak her daim bu çizgide elele olmamız dileğiyle.Sevgilerimle.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

İncegülüm,
Sen gerçekten incebir gülsün, ziyaretlerin beni mutlu ediyor.

Çınar,
Güleryüzlü olmak güleryüz bulmaktır. Ayrıca çöpleri ayırdığına sevindim.Çok kişiye bu bir iş olarak geliyor ama alışınca bırakılmıyor, sanki toplayanlara yardım etmiş gibi geliyor insana.

Lola,
Hoş geldin ne iyi ettin.
İyilik etmek çok zor değil gerçekten. Bana birisinin gülümseyerek bakması mutlu ediyor. Belki yaygınlaşırsa dünyaya küsmüş gibi dolaşanlar azalır.

Berrin,
Sen zaten çok iyisin, buna eminim ben,

Sufi,
Haklısın zaman zaman ayrılıyorum yazılarımdan.
Ve senin blog güncellemene bayılıyorum. Vakit buldukça okuyorum da yoruma bile zamanım kalmıyor çoğukez. Bu aralar biraz işlerimin yoğunluğu vaktimi alıyor.

Hepinize Sevgilerimle...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...