Cumartesi, Ocak 02, 2010

EVLAT GÖZÜYLE ANNE!!!



ANNE, dünyada karşılık beklemeden börek yapan tek insandır. Karşılıksız sevginin ete kemiğe bürünmüş halidir! Ne kadar üzsen de 10 Dakika sonra seni affeden zarif bir memeli türüdür, yağlı bile olsa tiksinmeden saçını okşayan, kucağına yatıran, öpüp koklayan tek varlıktır,meleğin süt verebilenidir. Yarasın diye muhallebinin içine ciğer katarak çocuğuna yediren manyaklık derecesinde yaratıcıdır . Yemek yemeyen çocuğun dikkatini çekmek için elindeki tencere ve tavalarla maymunluk yapabilen kişidir, kafayı çocuklarıyla bozmuş, göbek bağı kopsa da yürek bağı asla kopmayan, sevgi dolu fedakar insan dişisidir, bulaşık, ütü, vb. yaparken bile otomatik olarak çene çalan, kendi kendine konuşan, kadın dırdırı denen mereti erkeklere daha küçükten belletendir . Yemek uzmanı, düzen insanı, bilgili, kültürlü her şeyi bilen şahsiyettir, yavrularını yol tarafından değil, kaldırım tarafından yürütendir, dizi dizi incidir lakin gerektiğinde laf sokma dalında da birincidir, sevgiliden ayrılma haberi verildiğinde, 'amaaan ben sana daha güzelini bulurum' diyebilen komik bir karakterdir. 'Oğlum aradım yoktun. Ben de mesaj atayım dedim sana. Gelince ara beni emi aslan evladım. Kara börülcem benim öptüm annen , şeklinde mesajlar atabilen, teknolojiyi ısrarla reddeden, kabullenemeyen, kafasına göre yorumlayan bilişim düşmanıdır ..
*** AMA ... AMA dünyanın en güzel kucağına sahip, en güzel kokan, harikulade bir varlıktır , olmadık yerlerde iyi ki doğurmuşum ulen seni!' diyen ve benim hatırıma benimle Freddy Mercury dinleyen bir sabır ağacıdır, evlatlarını asla ayırmayan, aynı zamanda birbirinden koruyan güç abidesidir evde bir yere uzandığınız an orada temizlik yapacağı tutan, temizlik konusunda kayışı kopardığından temizlikçi gelecek diye evi temizleyen balans ayarı kaçmış temizli k kaynağıdır, mutfakta yaşayan, evde herkesi idare eden bir tür canlıdır. !! Oğlunun damat - kızının gelin olduğunu görünce, çocuğu mezun olunca, çocuğu gol atınca, çocuğu hasta olunca, çocuğu askere gidince, asmalı kabağı seyredince, dolar yükselince velhasıl buna benzer birsürü şeye ağlayabilen, bu mesajı okurken duygulanıp - gözleri dolabilen, ağlamaya meyilli bir yapısı olan duygu pınarıdır, son kiiii üç dört; uzakta dursa da yakın hissedilen, canı hep istenen, asla vazgeçilmeyen, dizinin dibinde olmak istenen, evlatların varlığını varlığına armağan edebileceği, *** ıslak - kuru ama heeeep duygulu*** en önemlisi; kıçı başı oynamayan tek kadın modelidir.
*
ÇOK GÜZEL! PAYLAŞMAK İSTEDİM
*Alıntıdır...

9 yorum:

Çınar dedi ki...

Bu yazıyı daha önce de okumuş ,aaa bu beni anlatıyor ayol demiştim:)) Ee doğru değil mi,bütün yazılanlar..? Biz buyuz işte))

Sevgiler canım

sufi dedi ki...

Benim de Kaş'taki gelinim Ela bir yazısında "babası askere gittiğinden beri Ege kahvaltısını çok güzel yapıyor" diye yazmıştı da, İstanbul'daki gelinim "acaba ben de mi babasını askere yollasam da Ata kahvaltı yapsa?" demişti.Ela da "genel kurmaya bildirsek de ikinci kez askere alınsa" falan yazmıştı.Ben kaynana, almıştım sazı elime "hoop! sizin çocuklarınız yani benim torunlarım yemek yesinler diye ben çocuklarımı kurban mı edeceğim?"demiştim.Haksız mıyım ama? Hemen bir sütliman benim gelinlerde "eyvah esas genel kurmay başkanı dişini gösterdi" demişlerdi.Biliyorum ki onlar da anne ve bir kaşık fazla yedirebilmek için 40 takla atıyorlar daaaaaa! Ama ben de bir anneyim o konuyu hatırlatmış oldum onlara.Anne olmak ***ıslak-kuru ama heeep duygulu*** kadın modeli işte.Çok güzel bir paylaşımdı can dostum, sevgilerimle.

aysegul dedi ki...

Bunun aynısını biraz değişik olarak galiba Nuray ablada okumuştum.Kızı sevgilisinden ayrıldığında ''üzülme kızım,ben daha iyisini,zenginini sana yine
bulurum''diyen varlıktır diye yazanı.

Annesi olmayan,bloglarda sanal anne bulmaya çalışan,bu duyguyu
gidermeye çalışan o kadar çok genç
varki.Tabi 2.gözle bakınca anlaşılıyor Nur ablacım.

Bu paylaşım için teşekkürler.
Sevgilerrr

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Çınar'cım,
Okuduğumda o kadar hoşuma gitti ki, işte bu dedim biz buyuz...

Can dostum,
Her satırı o kadar doğru ve o kadar güzelki ama ben muhallebinin içine karıştırılam ciğere taktım, yemek yesin diye yapılan maymunluklara o kadar çok şey yaşadım ki ve hatta yaşıyorum ki bu konuda. Şu aralar hep birlikte maymun oluyoruz Can'ın karşısında, gülüyor bize bizim garip hallerimize ama yine de ağız sımsıkı kapalı!

Ayşegül'üm,
Güzel kızım, geleceğin anne adayı.
İşte böyle annelik, belki bize normal geliyor da evlat gözüyle anne bu işte canım.

Sevgiler, herbinize tek tek...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

her yaşa göre değişsede bu ağızlar :) eninde sonunda tek sığındıkları kaledir ana kucağı, ocağı, bucağı :)
herkes ana olabiliyor ,ama analık bir başka oluyor NURcuğum. Hiç kredisi bitmeyen bir borç adeta.
allah ömürler versin tüm evlatlara. bahtları şansları açık sevenleri çok olsun her birinin.
kuzguna yavrusu kuzu misali :)))))

Unknown dedi ki...

Sevgili Nur, oncelikle yeni yilin kutlu olsun canim. Yazi cok guzel iyi ki koydun sayfana. Okurken hem gulumsedim, hem duygulandim. 'hah ayni ben' dedim. Velhasil cok hosuma gitti. Optum.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Bayıldım süper, süper, süperr...

sünter dedi ki...

Her defasinda bayiliyorum bu yaziya:) Kim kaleme aldiysa helal olsun.
Sanada tesekkürler nur ablacim paylastigin icin:)

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili,
Nunum,
Sevgicim,
Süntercim,
Ne güzel bir yazı dimi okudum ve kaybolmasın diye buraya alıverdim işte.

Onuncu köyün adamı,
Hoş geldin, beğendiğine sevindim, gerçekten süper değilmi?

Sevgilerimle...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...