Pazar, Mayıs 09, 2010

BİR ANNELER GÜNÜ VE EN GÜZEL LEYLAK DALI


Dünyalar güzeli iki küçük kız kardeştiler onlar. Çocukluklarının en güzel yıllarını çok sevdikleri bu güzel evde geçiriyorlardı. Bu ev; çok geniş bir bahçenin tam ortasında iki kat üzerinde kuruluydu.
İlk okulu bitirene kadar da bu evde yaşadılar. Her türlü meyve ağacının ve her tür çiçeğin bulunduğu bu bahçe onların çocukca mutluluk mekanlarıydı. Köpek ve kediler, kaplumbağa, kirpi arkadaşları olmuştu, saymakla bitmeyecek karıncaları doyurmakla geçiyordu günleri. Sabahları bülbül sesleri ile uyanırlar tavan arasında yuva yapan kuşların tıkırdılarını dinlerlerdi. Özgürlüklerini doya doya yaşadılar; her rengin bulunduğu bu bahçede ve karşılarında uzanan sonsuz mavide...
 
Yedi ve sekiz yaşlarındaydılar o yıl. Mayıs ayının ikinci pazar günü yani anneler günüydü, heyecandan sabah kahvaltısını bitirememiş fısır fısır konuşmaya başlamışlardı. Bir yandan da babaya bakıp gözlerle anlaşmaya çalışıyorlardı. Anne bunları görmemezlikten geliyor, biraz sonra karşısında elele tutuşmuş yavrularının bir ağızdan söyleyecekleri şiiri,
Anneciğim seni ben,

Çiçeklerden, yemişten,
Sarı saçlı bebekten,
Canımdan çok severim.
Gitme hep yanımda kal,
Beni kollarına al,
Pembe gülden daha al,
Yanağından öperim.

ve arkalarında sakladıkları hediyeyi bekliyordu...

 
Anne ve baba bahar temizliği için bir haftalık izine çıkmışlardı. Baba badana yapacak, anne evi temizleyecekti. O yıllarda badanacı nerde! şimdilerde camdan seslensen on badanacı bulursun ama o yıllarda herkes kendi evini kendi badana yapardı. Badanacı bulmak bir o kadar zor iken bir o kadar da pahalıydı çünkü.
Boyalar, fırçalar alınmış alt kata dizilmiş, boya yapılacak merdiven de hazır olsun diye de üst kata çıkarılmış, salonun eşyaları ortaya toplanmış, yani her şey hazır. Sabah kahvaltısı ve anneler günü kutlaması bitince babaya iş başı!!!
 


Çocuklarının heyecanını dindiremeyeceğini anlayan baba kahvaltısını bırakarak iki yavrusunla bahçeye indiler. Anne, sabah keyfi için çayını önünde uzanan maviye dalarak yudumlamaya başlamıştı ki!
Dışarıdan gelen çığlıklar ve ağlamalar ile yerinden fırladığı gibi, merdivenleri ikişer ikişer atlayarak bahçeye attı kendini. Bahçede karşılaştığı manzara ile bir an ne yapacağını şaşırdı. Korkmuş ve ağlayan iki yavrusu, yerde yatan baba ve babanın elinde her bir tomurcuğu gül gibi açmış (anneler günü için anneye verilecek) iri bir leylak dalı...
 

Sonuç;
Badana için üst kata çıkarılan merdiveni bir daha bahçeye indirmeye gerek görmeyen baba, en güzel leylak dalını koparabilmek için ağacın ince dallarına güvenmiş ve en güzel leylak dalı ile kendini yerde bulmuştu. Kalça çatlaması teşhisi ile bir ayda zor ayağa kalkabilmiş, bu arada raporlu sayıldığı için de yıllık izinden bir gün bile kullanmadığı gibi badana işinden de kurtulmuştu.

Hayatında hiç badana yapmayan, nasıl yapıldığını bile bilmeyen anne ( o anne bendeniz oluyorum) kolları sıvamış badana işine soyunmuştu. Yer yer dalgalar olsada yaptığı badanayı kendi adına çok beğenmiş ama hem badana hem de yatan babaya bakmaktan yorulmuştu. Bir haftanın sonunda işe gittiği zaman masasına oturduğunda geçen bir hafta içinde hiç oturmadığını düşündü. İzine çıkmak için gün sayan anne!!! işbaşı yaptığında kendini tatile çıkmış gibi hisetmişti.

Bu olanların kendi hataları olduğunu düşünen iki güzel yavru defalarca babadan, anneden özür dilemiş, vazoya konulan en güzel leylak dalını her gördüklerinde de dudaklarında oluşan tebessümleri ile güzelliklerine güzellik katmışlardı.


Ve bugün dahil hiç bir anneler gününde, baba, anne ve can yavrularım bu olayı unutmadı, sanırım unutamazlarda...




ÖNCELİKLE BİZİ ZAMANSIZ TERKEDEN ANNECİĞİMİN,
TORUNLARIMLA BENİ SONSUZ MUTLU EDEN CANIM YAVRULARIMIN,
CAN DOSTLARIMIN,
YOLU BLOGUMDAN GEÇEN
VE TÜM KADINLARIMIZIN ANNELER GÜNÜNÜ YÜREKTEN KUTLARIM...
 
 


18 yorum:

sufi dedi ki...

Can dostum;
Her dalında yada vazoda leylak çiçeği gördüğünde,her badana boya yapıldığında, her sığınacak bir liman ya da şefkat aradığında eminim o günlerin gelecektir aklına, Anacığın gelecektir.Can dostum senin de kızlarının ve geleceğin annesi torununun da anneler gününü candan kutlar hepinize sarılırım, sevgilerimle.Tontini

Leylak Dalı dedi ki...

Sevgili Nur,
Anneler gününü bir kez daha kutluyor, sevgilerimi iletiyorum. Leylakların en güzeli her zaman senin olsun.
Sevgiler...
(Ben bugün Asuman ile buluşacağım övünmek gibi olmasın:)))

!!! Şekerperisi !!! dedi ki...

Sevgili Yaşamın Kıyısında

Ne kadar güzel bir paylaşım yapmışsınız:)
ne mutlu ki size öyle güzel bir annenin evladı olmuş ve böyle güzel evlatlar yetiştirmişsiniz(Semacımı yakından görüp sohpet etmiş biri olarak)
Zamansız giden anneciğinizin mekanı cenet olsun
sizinde anneler gününüz kutlu olsun bir demet leylak sunarım anneler günü hediyem olsun

sevgiler...

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Canım, anneler günün kutlu olsun.
Sevdiklerin hep yanında olsun

bilge dedi ki...

anneler gününüz kutlu olsun annemle ilgili bloğuma bıraktığın yorumda annenin hangi çiçeği sevdiğini bile bilmediğini yazmıştım arkadaşım bu beni o kadar derinden etkilediki aklıma geldikçe ağlarım ..sevdiklerile sağlıklı daha nice anneler günü kutlarsın inşallah sevgiler..

Selma Er dedi ki...

anneler gününüz kutlu olsun..cennete giden tüm annelerimizin huzur içinde olduklarına inanıyorum..bir yanımız eksik olsa da,bu özel günde sağlık ve mutluluk diliyorum..her gününüz en güzel çiçekler,leylaklar kadar güzel olsun..sevgiler..

aysegul dedi ki...

Anneler gününüzü kutlar, ellerinizden
öperim teyzeciğim :D

Sevgilerrr

NuR dedi ki...

Sevgili Nur, evlatların, torunlarınla birlikte, sağlık ve mutlulukla nice anneler günleri yaşamanı dilerim.
Sevgiyle kal

noyumberry dedi ki...

Sevgili Nur hanım:)
çok güzel bir paylaşım olmuş..
anneler gününüzü en içten dileklerimle kutlarım..Sevgiyle kalın..

gülsen VAROL dedi ki...

Konu "anne" ve çiçek "leylak" olunca, ben oradayım.. ruhumla.. bedenimle.., ve hatıralarımla..
Sevgili yaşamın kıyısında leylakların hiç solmasın.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Çok sevgili dostlarım, birbirinden değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sizlerinde anneler gününüzü kutlar daha nice anneler günü dilerim.

Belki yazımın eksikliğinden sanırım anneler karışmış gibi oldu. Yazıda ki anne benim, yani! badanayı yapan daha doğrusu yapmaya çalışan:)))

Tek yorum yazdığım için de ayrıca özür dilerim,sizleri ayrı ayrı yorumlamak isterdim. Yarından itibaren 4 gün daha buralarda yokum, dönüşümde sizleri güzel yazılarınızla burada bulacağıma ümiden yürekten sevgilerimi bırakıyorum...

Zeugma dedi ki...

Sevgili Nur Hanım;
Böyle bir hikayeyi her anneler gününde hatırlamamamız mümkün değil..
Olacak varmış. Oradaki küçük kızlardan biriymiş gibi üzüldüm gerçekten...

Anneler Günü'nüzü kutluyor, sizi sevgiyle öpüyorum....

beenmaya dedi ki...

sadece anneler gününü değil her gününü kutlarım. sevgilerle :)))

NzlGl dedi ki...

Şapka çıkarılıcak eli öpülecek annenin gününü kutlarım sevgi ve hürmetlerle

zuzuların annesi dedi ki...

Ama gerçekten de unutulmaz bir gün olmuş sevgili Nur hn:)
Ve ancak sizin gibi becerikli bir'anne'bunca badirenin üstesinden başarıyla gelebilirdi:))
Geçmiş anneler gününüzü kutlarım,
sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Her leylak kokusuyla tazelenen bir anı olmuş sizinki...SEVGİLER

cinar dedi ki...

ben mesaj bıraktım sanıyordum :( anneler gününüzü kutlarım. biraz geciktim bu durumda. çocuklarınız ve torunlarınızla, aslında tüm sevdiklerinizle daha nice anneler günü ve nice yıllar dilerim.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Çok sevgili,
Zeugma,
Maya'm
Nazlı'm
Banu'cum
Gönülden
Çınar'cım
Hepinize çok geçikmiş bir teşekkür borçluyum.
Yaşamın diğer koşuşturması arasında zaman zaman kopmalar yaşıyorum ve yorumlarınıza gecikmiş cevap için özür diliyorum.
Sevgilerimle...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...